17 maj 2014
14:00

IFK Uppsala

Referat: Lohärads IF - IFK Uppsala

Semifinal i DM mot IFK Uppsala, vi visste innan att det skulle bli en bra match. Det var ett underbart väder, solsken och fotboll vilken kombination. Idag var det första matchen för säsongen på vår hemmaplan, som såg bra ut. Underbart med naturgräs.

I den andra seminfinalen spelade Sirius - Sunnersta. Det var de fyra bästa lagen som igen möts i semifinal i DM. På dessa två matcher var det 23 st av 26 st, som är kallade till läger med distriktslaget, Svealandslägret 29-31/5.

Killarna var laddade innan och ville mycket idag. Vi ett budskap till killarna idag, njut av matchen, semifinal i DM mot ett duktigt lag, njut killar.
Vi kallade många spelare, för att ha flera alternativ. Vi tog även med två målvakter om nu Samuel skulle skada sig.

IFK hade en mycket farlig chans redan i första minuten, där slarvade vi i passningsspelet. IFK satte hög press direkt.
Vi fick en mycket bra start med 1-0 redan i 4:e minuten. Anton slår en mycket bra hörna som Hampus nickar på mål, deras målvakt släpper retur som Zacke petar in. Mycket skön start.

Båda lagen startade matchen bra och ville spela fotboll. Det var högt tempo och mycket vilja från alla. Det var varmt och vi hade många byten under första halvleken. Vi hade de första 20 minuterna men sen kom IFK mer och mer in i matchen, och tog över resten av halvleken.
De tryckte på mycket i den 22:a min, vi rensade på mållinjen i den 25:e min. I den 31:a min får IFK straff som deras #21 sätter säkert, det var klar straff. Vi tog timeout direkt efter målet, allt får att få dem att forsätta med fokus och ge dem lite vatten.
I sista minuten (40:e) släpper vi in 1-2, inte bra. IFK får frispark som de slår in mot vårt mål, nick i stolpen och deras #12 skjuter in den.

Kllarna knöt näven i halvtid och skulle ta över nu.

Vi hade återigen de första 20 minuterna, men IFK var mera pasiv i 2:a än i 1:a, kändes som att de bevakade och ville inte gå bort sig. IFK var som alltid farlig på sina fasta situationer, många duktiga huvudspelare.
I den 65:e släpper vi in 1-3 efter kommunikationsmiss i försvaret.
Vi pressade på sista 10 minuterna och gjorde ett tappert försök.

Vi gratulerar IFK till vinsten och till finalplast mot Sunnersta, som vann mot Sirius med 5-1. Det är 3:e året i rad som IFK möter SAIF i finalen, de har vunnit var sin. Finalen spelas den 16 augusti i Rimbo.

Killarna hade ett bra samtal efter matchen, många kloka kommentarer.

Vi tackar IFK för en bra match, alltid trevliga ledare. Tack även till domaren Anders, en bra match idag.